CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

star of the day :)

TiK tOk!


Get your own Digital Clock

Thursday, April 30, 2015

Adult are COMPLICATED

Assalamualaikum..
bila update blog je.. 
mesti bersawang..
bila update ja..
bersawang..
xde masa nk update woo..

ok.. back to my topic of the day...
ADULT are basically COMPLICATED..
yess.. we are complicated..
man and woman..
both..
sama ja complicated..
sbb kau xkn faham walaupun kau bagai nak gila cuba nak faham..
tp aku xtao la org2 sekeliling kau mcm mana..
tp mcm tu la org sekeliling aku..

kalau masa kecik2, kau gaduh2 manja ja dengan kawan2 kau..
men rebut2 gula2..sikit2 xnk kawan..sikit2 xnk kawan..
bila dah besar dan dah tahap boleh jadi mak ayah org ni..
benda yang sama juga berlaku,,
the same things..
but the irony is, it HAPPENED IN A DIFFERENT WAYS!!
bila da besar..
kau x boleh nak anggap semua org dgn kau baik..
walaupun it supposed to be like that..
u can't simply trust anyone..
even though the person u already knew since centuries..
ambek kawww.. perumpamaan aku..
mmg la x semua org tu sama..
tp setiap benda yang jadi.. menyebabkan kau lg berhati2 tentang semua benda..
cuma kadang2 tu terlepas juga pada org yang salah..
and masa tu.. u just like..
a jaw dropped with all the saliva are already dried!!
holaaa.. sbb kau dah terperanjat..
and u just realised, hang da habaq org yg salah!!

second thing..
backstabber or pretender..
benda ni mcm sama ja dgn yg atas tu..
kalau atas tu kau x boleh nak percaya ja mcm tu kat org..
yg ni mcm..
kau dah percaya.. atau kau dah buat baik..
tppppppppppppppppppppppp..
tetbe.. kau dgr si polan ni sebenarnya x suka pon kat kau..
ouh noo!!!
xbole je jadi manusia tu ikhlas sikit..
xpenat ke..
org buat baik kat kau..
kau kutuk belakang..
sometimes..
benda yg kau x ptt nk pikir pon ..
kau dengan baik hati tolong fikirkan,..
urrrgggghhhh..
bagus sgt la tu..
GET A LIFE DUDE!!

dulu,..
i always imagine.. 
being an ADULT is much more fun..
but then..
makin bertambah usia kau..
makin la banyak benda kau kena and patut fikir..
makin banyak tanggungjawab kau kena pikul..
makin bertambah drama-drama x berbayar  yang kau kena hadap..
fuhhh..
trust me.. 
for me being an adult areee complicated..
its just like sometimes..
we try to run from all these matters..
tapi.. jauh mana kau boleh lari..
dan kau kena hadap..
cuma.. bila kau dah bersedia nak hadap..
x semestinya keadaan akan menyebelahi kau.
contoh, when u deal with a person..
and u have a problems with that..
org tuu x semestinya akan cuba nak selesaikannya..
sebab everyone ada cara nak cope dgn masalah dia..
cuma bila cara kau berbeza..
dan xde intersection antara cara kau dan dia..
things just gonna be much more worst..

truly..
lepas ja habis final year degree..
mcm2 jadi..
for those yg tahu tu..
tahu la..
for those yang x tahu..
i just hope that you guys x rasa la apa yang i rasa..
habis degree..
being alone at the place you growing up..
sama macam kau start hidup baru kat tmpt yang baru..
org2 yang ada dengan kau dulu..
skrg dah xde da..
kau kena belajar hidup berdikari..
kau kena kenal org2 baru..
u should do the cycle once again..
the learning process come again..
u have to deal with new persons, new environment..
YOU HAVE TO DEAL WITH EVERYTHING..
Dr Azwan once told me..
being awesome instead of what ever u faced..
i'm trying to do so..
dealing with everything sometimes or its actually takes time..
satu demi satu..
dan dia ambil masa..
sgt ambil masa..
cuma skrg..
aku dah kadang2 berserah..
kadang2 give up..
tp..
naaa.. 
its not me..
sikit2..
dan perlahan2..
i hope everything getting much more better..
sbb.. kita x tahu berapa lama nak hidup..
stop being a backstabber..
stop being pretender..
stop running from problem..
can we just being a normal human being..
we didn't care..
we being too selfish..
aku cuma nak hidup dengan bahagia..
dengan keikhlasan..
kita x boleh nk ubah org..
tp kita boleh ubah diri kita,,
moga Allah mempermudahkan segalanya bagi kita..
dan moga Allah jadikan aku seorg yang kuat untuk hadapi semua ini..
amin..




lagu ku ;)

Thanks A lots krane..dtg menjenguk!!:)