CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

star of the day :)

TiK tOk!


Get your own Digital Clock

Saturday, September 27, 2014

Malyne pergi Over the SEA : INDONESIA

Assalamualaikum...
selamat hari sabtu dan selamat malam..
muahhahha..
entri kali ini.. IOLSSS nak cerita Pengalaman saya masa pergi Indonesia ritu..
masa still dalam sem 2, 3rd year lg.. 
rya dah bgtao tentang plan nak g Indonesia tu..
pergi sana dengan Team Kelab Teater Rimba..
dr 19 September 2014- 23 September 2014..
5 hari..

mula2 masa jumpa diaorg..
i was like.. sapa ni.. sapa niii...
*sebab mostlynya..semua Juniors*
ye le.. saya kan dah mcm chipmunk, lepas second year dah x join..
muka nampak bila ade pementasan saja..
muehehehe..
JUNIORSSS..sila jgn ikut cara saya..
I leave for reasons.. bukan suka2 eh..

masa pergi first meeting.. 
alamak ai..semua muka iols x kenal..
just kenal RYA dgn  MIZI je..
ouh..x lupe azman.. sbb dia kan rapat dgn hadi..
and kitaorg plak satu fakulti..
kompem la kitaorg kenal.. eh silap.. I kenal dia..
 yg pergi sana ada 14 org..
Me, Rya, Mizi, Kak Haifa, Bidin, Raby, Mira, Aziera, Fatin, Juan, Diba, Suci, Azman dan Bung..
ouh.. masa kat Jakarta tu... kak Dewi baru join.. so, the Total is 15..








kami bekerjasama dengan kelab Teater Universitas Indonesia..
masa sampai kat airport.. 2 org je yg kenal..
yg lain semua anak2 baru..
yg kenal cuma MERSI dan Puti..
yg lain yang baru kenal tu semuanya peramah..
kitaorg sempat pergi BOGOR dengan Jakarta..
2 setengah kat Bogor dan 2 Hari sentengah lagi kat Jakarta..

Bogor is a nice place..
mcm Cameron Highlands..
tanah tinggi..
ada satu perkara yang aq tabik spring.. 
jalan kat situ mmg kecil..sebab jarak antara rumah dekat..
tp bas mini yg kitaorg naik tu.. boleh masuk..
I were like.. WOOWWWWWWWW.... HEBAT GILA PAKCIK NI!!!
*nganga mulut luas2*
rumah kat situ semua Vila2.. besar.. dan cantik..
masa kat sana..kitaorg gilir2 masak..
mula2 student UI yg masak.. lepas tu.. turn kami plak..
korang boleh bayangkan x?? AMALINA yang masak..
muahahaha....
so.. xyh bayangkan.. tp.. 
Nasi Goreng -AZMAN, DIBA AND FATIN 
Ayam Goreng- MIZI and MALYNE 
yg terhasil.. mmg menjadi sebutan malam tu..
ayam goreng tu campak2 je kot.. sbb guna je apa yg ade kat dapur..
kondifenn.. hahaha..


Sungaii...


berkenaan dgn latihan teater yg kitaorg buat..
berlatih dengan vokal..
dan suara dari perut..
benda yg aq paling FAILED..
*so sad* 
suara yang jelas dan membulat akan menyebabkan penonton faham apa yang kau cuba pentaskan..
andai suara kau meleper.. makanya.. suara mu tidak akan sampai ke penonton.. 
dan membuatkan mereka tercengang2..
satu benda yang aq perasan..
sebutan Anak2 teater UI adalah membulat..
so ayat yang keluar daripada mulut mereka.. JELAS..
tp.. kami lebih kepada meleper..ajet2 sopan gitewww... hahahaha 
so we should work with our pronunciation.. 
x semua ae... paling teruk aq ae..muahahaha

pastu kitaorg ade bengkel lakonan dan bengkel teknikal..
lakonan is about how you hear other and you blend it with your own way..
then u manage to express it to others.. 
yeah. u must have the ability to hear and express.. 
if not.. it wont work..
masa bengkel teknikal.. 
i love to learn about lighting..
suka nak tahu do and dont..
best.. tp banyak lagi yang kena belajar..

kat Bogor.. kitaorg sempat g CURUG..
curug tu Air Terjun..
BAYANGKAN AIR TERJUN KAT TANAH TINGGI!!
fuhhh..sejuk gleeeee...teramat sejuk..
kitaorg g sana.. berjalan kali..
sejam suku juga la berjalan.. pastu ade satu part tu..
curam gle.. mmg gigih semua berjalan..
tp bila dh sampai Curug tu.. 
seronok..hilang penat..
habis mandi3 dan buat WATERFALL CHALLENGE..
kitaorg makan.. peh..kat sini ae..
ade yg tewas dengan AYAM PENYET MENANGIS..
kepedasnnya. tahap terbako lidah..
mmg nk nangis..
Jagung bakar dia best..
yum3!!





Family picture gitewww..



then bila balik ke JAKARTA..
aq contact kak NIKEN..
and luckily.. dia ada kat situ.. rumah dia belakang apartment yg kitaorg stay,,
bila jumpa tu.. men jerit2 and peluk2 ae apa lagi..
I miss her freaky damn much..
seronok.. cepat sungguh masa berlalu..
lepas dinner.. ikut kawan2 Teater Ekonomi UI ..Nad..
g jalan2 dalam Kampus UI..
Kat sana.. kalau xde stiker.. kena bayar tao kalau nak masuk kawasan kampus..
bayangkan la.. kalau keluar masuk je.. berapa banyak kena bayar.. 
jadi wahai warga kampus UNIVERSITI di Malaysia.. Bersyukurlah anda...
lepas je pusing2 dalam kampus UI tu.. 
x sempat sampai apartment.. 
aq dengan Rya dah tertidur dalam kereta..
pastu sampai je kat apartment..
Mizi dangan kak Haifa gelakkan kitaorg..
sbb tdo.. penat kot..




esk.. pagi2 lepas bangun..
lepas Sarapan kat cafe dalam UI..
kitaorg nek Komuter pegi Institut Kesenian kat sana..
bahan bacaan untuk aktivis teater..banyak boleh dapat kat area  Institut tu..
mmg sesuaii la untuk insan2 yg nak menceburi bidang lakonan, teater dan bidang seni ni..
ouh ye.. org2 kat institut kesenian tu..
dress-up kaw2.. 
kami ni.. yg baju pon x sempat nak iron..hanyalah dipandang sepi..
hahahahhaa.. 
pastu..masa yang ditunggu2..
SHOPPING!!!  
PERHHH..kat TANAH ABANG TUUU...
mmg heaven..
menangis sebab x sempat nak pusing2 betul2.. 
dan bawa duit sket je..
tp mmg heaven..
ptt la org ckp kat situ SYURGA MEMBELI BELAH..
balik dari Tanah Abang tu.. kitaorg split up..
ade yg naik kete..
dan ade yg naik KOMUTER..
dan saya naik KOMUTER..
pengalaman naik komuter dia.. mmg terbaikk..
mcm men rugby..
kena tolak dr pintu belah kiri ke pintu yg berhadapan.. pehh..
x sanggup..xsanggup..
sapa2 yg selalu merungut pasal KTM kita ni..
u should experience that..then u know..
anda patut bersyukur..
Airport dia cantik!!! sgt2..
selesa..tp makanan boleh tahan mahal..
nasi putih, ayam dengan terung,, 44,000 rp..
menangis masa nak bayar tu.. nasib lepas tu dah nak balik..
 terpaksa redha, walaupun dalam hati meraung2.. hahaha



 THIS IS NASI AYAM PENYET MENANGIS...






Kota Tanah Abang


the proof.. how their Komuter is so pack!!


muka2.. mangsa keadaan..


pemandangan dari tingkat 17 Margonda Resident


dari dalam wardrobe.. because normal picture is too mainstream..


me and my lovely sissss...:)


sebelum meninggalkan apartment..


Jakarta Airport.. 



group picture in the lif..


last few thing i nak share.. 
I love Jakarta for the food and nice people..
tu pengalaman yg sgt seronok..dan saya akan ingat sampai bila2..
kalau anda bukan org yg sukakan kesesakan..
Jakarta bukan tempat anda..
sebab..tempat tu sgt ramai org dan sgt sibuk..
tp..tempat itu, akan mengajar kita erti Bersyukur..
untuk mereka yang mungkin hilang rasa..
anda dijemput kesitu..
dan wahai2 manusia yg suka bershopping..
u should go there too.. 
muehehhee..

For those who spent most of the time with me.. thank you for everything.. the moment were great..
i love each one of you.. till meet again.. ouh yeah.. katanya nak pergi EUROPE?? saya nak ikut.. jadi.. jangan lupakan saya.. muahahhaa.. Indonesia till meet again..
 


lagu ku ;)

Thanks A lots krane..dtg menjenguk!!:)